Идеи за работещи майки: Как да улесните ежедневието си?

Ти лайф за Лекува

Всички работещи майки знаят какво огромно предизвикателство е да си успял професионалист и добра майка. Повечето жени трудно намират баланса или пък правят прекалено големи компромиси с личните си желания. Но има начин и ежедневието ви да протича по-гладко, и вие да сте щастлива работеща майка. Ето

работеща

Идеи за работещи жени

няколко добри идеи за това.

Сами поставете граници

Никой няма да ви помоли учтиво да си тръгнете в 18 ч. към дома, защото децата ви ви чакат там. Вие трябва да сте тази, която тактично да приучи колегите и партньорите си, че това е краят на работния ви ден. За да го постигнете, не губете минутките си излишно през деня и се научете да работите ефикасно и бързо.

Винаги вършете повече, отколкото ви е заръчано, старайте се да сте подготвени и с идеи, бъдете на ниво и не обръщайте внимание на коментарите на колегите си, че не стоите до късно. Понякога обаче е добре да оставате след работно време или да идвате през почивните дни на работа, за да не правите впечатление, че на вас не може да се разчита.

Искайте необходимото

Проблемът на много жени е, че не смеят да си кажат от какво имат нужда, за да постигнат по-добър баланс между работни и домашни задължения. Но това само влошава ситуацията. Ако например смятате, че ще се справяте със задачите си по-добре, ако един ден седмично работите от дома си, то говорете с началника си. Но не изтъквайте личните си нужди („искам да прекарвам повече време с бебето“), а се аргументирайте защо това ще ви направи по-добър служител, например: „Ако не губя часове в пътуване, ще съм по-спокойна и ще
ми остава повече време за изпълняване на служебните задачи“.

Бъдете майка „тук и сега“

Когато се приберете у дома след работа, не бързайте да се къпете, да готвите, да четете имейли или нещо друго, най-напред обърнете внимание на молбите на децата. А те най-вероятно са нетърпеливи да покажат какво са нарисували, да споделят емоциите си от деня или пък просто да си поиграете. Не отлагайте тези занимания за след малко, а веднага пристъпете към тях. Това със сигурност ще ви спести доста нерви и ще направи вечерите ви по-спокойни и приятни.

Нека децата бъдат малките ви стажанти

Ако хлапетата са поотраснали вече и работата ви го позволява, взимайте ги понякога с вас в службата и им поставяйте различни задачи, свързани с професията ви. Хем ще прекарвате време заедно, хем те ще научат нови неща и ще се почувстват ценени.

Учете се от другите майки

Добре е да комуникирате и с други работещи жени с деца, за да разберете и те как се справят с ежедневното лавиране между службата и дома, пише „Журнал“. Това ще ви помогне да добиете по-реалистична представа за ситуацията си, защото понякога сами не усещате, че си усложнявате ежедневието – това е възможност да се възползвате от ценния опит на познатите си.

Не се притеснявайте за мнението на другите майки за вас

Да общувате с други жени с деца, разбира се, е добре, но не забравяйте, че освен подкрепящи, те могат да бъдат и критични и осъждащи вашето поведение като родител. Но само вие сте тази, която може да прецени как да вършите работните си задачи и как да се грижите за вашите деца. Няма един идеален модел, който да пасва на всички майки и деца еднакво, така че не се притеснявайте, а постъпвайте така, както смятате, че ще сте най-щастливи – вие и децата ви.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар