Краката имат нужда от повече грижи през лятото

Ти лайф за Лекува

В топлото време, когато стъпалата са предимно боси, се налага да полагате малко повече грижи, за да предпазите и възстановите кожата.

Грижи за краката

Грижи за краката

Босите крака през лятото създават усещане за лекота, простор, свобода. Но! Сигурно ви се е случвало да имате и „екстри“, които вървят като неприятно допълнение. Загрубяла кожа, напукани пети, сухота са само част от възможните оплаквания през летния сезон. Това обаче е поправимо, при това без големи усилия. Нужно е само постоянство и няколко трика, които лесно ще ви избавят от досадните, а понякога и болезнени усещания.


Хидратация

Това е първото и най-важно правило, с което трябва да се съобразите. Тъй като краката са почти постоянно открити и изложени на външните влияния, то кожата им много бързо губи влага, което води до дехидратация. А тя е предпоставка за неприятно лющене и дори разцепване в областта на петите. Това, че влизате в морето или басейна, не означава, че доставяте влага на кожата. Да, на първо време краката ви изглеждат набъбнали и „гъбясали“, което залъгва, че кожата е добре хидратирана. Но това е лъжливо усещане. Реално солта на морската вода и хлорът в басейна буквално изсмукват влагата от кожата и само след половин час вече я усещате силно опъната. Затова и хидратиращите кремове през летния сезон са не просто глезотия, а необходимост. Добре е да ги нанасяте сутрин и вечер, а така също след плаж и басейн.

Подхранване

Това е второто условие, с което е нужно да се съобразите през лятото. След дългото стоене в солената морска вода и/ или басейна, кожата на краката губи не само влага, но и еластичност. Можете да компенсирате това с подхранващи кремове, но трябва да ги използвате два пъти по-често от необходимото. Ако например досега сте нанасяли такъв крем веднъж или два пъти в седмицата, то сега го правете ежедневно или през ден. За предпочитане – вечер, за да има възможност през нощта кожата да поеме ценните съставки, които да я омекотят и възстановят.

Ексфолиране

С хидратацията и подхранването, летните грижи за стъпалата не се изчерпват. Добре е поне веднъж седмично да отстранявате мъртвите клетки с помощта на ексфолиращи продукти. Когато краката са боси, се налага да правите това по-често, тъй като кожата по-бързо загрубява и има нужда от подобно почистване. Специално внимание трябва да обърнете на удебелените учас­тъци и петите. Тъй като там кожата бързо загрубя­ва, използвайте веднъж в седмицата пила и пемза, за да не позволите вроговяване. Имайте предвид, че загрубялата кожа – особено когато е суха и дехидратирана – много лесно се нацепва. Специализираните продукти облекчават положението. Но бихте могли да си помогнете и като намажете с плътен слой стъпалата преди лягане, обуете памучни чорапи и така преспите. На сутринта кожата ще е омекнала и не така болезнена.

По време на морската ви ваканция, докато сте на плажа, използвайте мокрия пясък за ексфолиране на краката. Вземете малко количество в шепата си и хубаво масажирайте стъпалата. Така ще отстраните мъртвите клетки. Но след плажа непременно намажете ходилата с подхранваш крем, за да не се нарушава хидратацията, а и да се запази еластичността.

Ако правите така, ще имате готини крака!

Почивката на море може да замени фитнеса!

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар