Той е с 12 години по-голям от мен и се притеснявам да кажа на родителите си за него

Ти лайф за Лекува

тапи
Знам, че ще са категорично против, но го обичам и искам да живеем заедно

Здравейте, аз съм момиче на 19 години. Намирам, че съм красива и интелигентна, а също така и достатъчно отговорна. Досега съм нямало кой знае колко любовни афери, повечето ми приятелки в сравнение с мен са направо фурии. Много е вероятно това донякъде да се дължи на факта, че винаги съм била контролирана изкъсо от родителите си. Като малка ми забраняваха да ходя по дискотеки, тъй като сега трябвало да уча, а дискотеките пречели на ученето.
Както и да е, пораснах без почти да са имала връзка с мъж, сега следвам втора година в университета. Там се запознах с едно момче, влюбих се в него от пръв поглед. Имахме една среща, привличането беше взаимно, но бяхме от различни градове, лятото започваше и известно време не се виждахме, само си пишехме от време на време в интернет. Есента пак се срещнахме, а два мвесеца по-късно заживяхме заедно на квартира. Сега вече планираме и да се оженим.
Още не съм казала на родителите си, защото има една малка подробност – той е 12 години по-голям.
Аз го обичам и за мен това не е никакъв проблем. Не е някакъв старец – на 31 години е, идеална възраст за мъж. Но родителите ми ще се възпротивят, познавам ги прекалено добре и просто го знам.
За майка ми това ще е краят на света. Мисълта, че всички ме обсъждат за това , че съм се омъжила за човек който е толкова по-голям от мен, ще я убие. За нея хорското мнение е най-важно!
Но аз го обичам и твърдо съм решила, че това е човекът, с когото искам да прекарам живота си. Какво да направя, имате ли съвет?

Кристина Колева, Габрово

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

4 коментара

 1. Spastelina says:

  Родителите ми са с 12 год разлика, водещ е баща ми. Това не е фрапантна разлика като например 29 години.
  Ако си уверена,че е твоя човек и имате сериозни намерения двамата, общ път , бъди смела и отговорно и разумно обясни на родителите си.
  Тях може би ги е страх твърде рано да отлетиш от дома или да не зарежеш учението или от липсва на опит с мъже да не прибързваш. Като изясниш себе си, разсееш с доводи тези потенциални техни страхове, ще ти е по лесно да им го обясниш.
  Поздрави

 2. Govorizel says:

  Много е важно каква е неговата професия, имате ли общи интереси, цели и т.н. Защото любовта е до време, после ако сте много различни, оросто нещата няма да потръгнат…

 3. Анонимче says:

  Мама и татко имат 12 години разлика и не съм виждала никоя друга двойка, която се разбира по добре от тях. За 18 години не са се скарали нито веднъж. Освен това не се интересуват от хорското мнение. А и 12 години разлика не е чак толкова много.

 4. Марни says:

  Би ми било интересно да науча какво се е случило с тази двойка.
  Първо момиче на 19, което няма много опит с другия пол, хлътва по „момче“ на 31 в… университета.
  И започват въпросите:
  Е ли това „момче“ редовен студент? Ако да, кой го издържа?
  Какви са подбудите му скоро след запознанството да поиска да заживее заедно с момичето?
  Защо девойката се опитва да ни убеди, че не е старец (ние все пак можем да смятаме.) или всъщност се опитва да убеди сама себе си?
  След като смята, че е достатъчно пораснала, че е дошло време да се задоми и това е идеалният човек, защо се притеснява от реакцията на майка си?
  … и други от сорта..

Добавете коментар