Топ тайни за отглеждането на орхидеи

С тези съвети вашите орхидеи ще растат като луди

орхидеи

С тези съвети вашите орхидеи ще растат като луди


Почитателите на красивите орхидеи се множат с всеки изминал ден, но малцина са тези, които знаят тайните за отглеждането им.

Днес ще ви запознаем с някои от топ съветите за отглеждане на орхидеи у дома, за да можете да им се радвате по-дълго време на красотата.

Първият и най-важен съвет е да не махате въздушните корени на вашите орхидеи, които висят по ръба на саксията. Те са жизнено необходими на цветето, тъй като от тях се зарежда с необходимите хранителни вещества, съдържащи се в дъждовната вода и влагата на въздуха.

Другият много важен момент за вашите красиви орхидеи е да ги поставите на такова място, че да са на светло поне 12-15 часа от денонощието. Не трябва да ги поставяте на пряка слънчева светлина, тъй като им е противопоказна.
През зимните месеци е най-добре да им осигурите допълнително осветление с луминисцентна лампа.
Най-добре биха се чувствали, ако ги разположите на източен или западен прозорец.
При лошо осветление вашите орхидеи няма да могат да се снабдят с необходимите хранителни вещества, което ще възпрепятства растежа им.

Не забравяйте, че орхидеите обичат влагата. Оптималната влажност за тях е 60-70%.
Поливането трябва да става с вода със стайна температура, а честотата му зависи от субстрата, температурата и светлината, пише zajenata.bg.
vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар