Не искам развод

Finkelsteinx-large
Той ту настоява да се разделим, ту казва, че ще си помисли. Мисля, че е влязъл в критическа преждевременно

Искам да ви разкажа моята тъжна история и да ви помоля за съвет. Аз съм жена на 43 години, със съпруга ми имаме две деца на 5 и 2 години. Съпругът ми е малко по-млад от мен – на 37 години, с него сме женени от 2010 г.
Не знам защо така се случи, казах ви, че е по-млад от мен, но не мисля, че разликата е чак скандална, пък и никога не ни е притеснявала, нито пък съм виждал някой от приятелите ни и дори роднините да го е приемал като нещо лошо. Просто в един момент отношенията ни охладняха, сигурно и аз имам своята вина, но истината е, че всичко тръгна от него.
Подозирам, че е свързано с възраста – не толкова моята, отколкото неговата. Чувала съм, че мъжете преживяват критическата възраст много по-тежко, отколкото жените, макар че той би трябвало още да е твърде млад за това.
Започна изведнъж да се оплаква от всичко – скъсвал се да работи, бил се изморявал – сякаш аз не работех, а за разлика от него, като се приберях вкъщи започвах да чистя и се занимавах с децата. Почти престанахме да правим секс, пак обяснението беше, че е много уморен.
Отчуждихме се, за последен път сме правихме секс през 2015 г. Този март си тръгна – поводът беше измислен, дори нямаше скандал, и той повече не се върна.
Преди месец преглътнах гордостта си и го помолих за прошка, макар да не чувствах вина в себе си. Той каза, че ще помисли, което ме ядоса, но и това преглътнах.
Просто не искам да се развеждам. Обичам го все още и, няма да лъжа, не се виждам сама с две малки деца. Как да постъпя?

Николина Ангелова, Пловдив

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар