Дишаме ли правилно? Разберете сега какво съветват натуропатите!

Доброто дишане е от съществено значение за релаксацията – факт, който все повече се признава както от допълнителните, така и от ортодоксалните медицински професии.

Ободрителният въздух около водопада е зареден с отрицателни йони, за които се смята, че имат благотворен ефект върху тялото.

Ободрителният въздух около водопада е зареден с отрицателни йони, за които се смята, че имат благотворен ефект върху тялото.

 

Правилното дишане може да намалява напрежението и да подпомага спокойствието, което изключително силно въздейс­тва върху начина, по който функционира тялото ни. Когато сме стресирани или тревожни, дишаме учестено, използвайки само горната част на дробовете. Това дава на системата бърз кислороден „залп“, но в дългосрочен план не е ефективно.

Когато сме уморени или депресирани, дишаме по-дълбоко, вдишвайки и издишвайки тежко.

Натуропатите са убедени, че дишането на чист въздух е същностно за здравето, защото той снабдява кръвта с кислород и кара тъканите да функционират по-ефикасно. Въздухът има антисептични свойства. Дишането на чист въздух само по себе си обаче не е достатъчно: смята се, че начинът, по който дишате, също е от жизненоважно значение.


Правилният начин на дишане е да се използва диафрагмата – мускулът, разделяш гръдния кош от корема. Свиването и отпускането на диафрагмата вкарва и изкарва въздуха от дробовете. Дишането с диафрагмата е по-релаксиращо и по-ефикасно, защото дробовете могат изтляло да се пълнят и да се изпразват. На свой ред тялото работи по-ефективно, защото има качествена доставка на кислород, с която да го прави. Когато дишаме с гръдния кош, го правим в моменти на напрежение, страх или тревожност и в дробовете се натрупват отпадъчни продукти, които водят до все по-малко ефективно диша­не и чувство на умора и летаргия. Повечето терапев­ти съветват да се диша ефикасно и много терапии са фокусирани върху него, включително релаксацията, техниката на Алекзандър, йога и медитацията.

Терапевтите насърчават дългите, дълбоки вдишвания, които разширяват гръдния кош, а също и използването на въздушни бани и йонизатори за подобряване качес­твото на въздуха при пациен­ти с дихателни заболявания.

ПРЕЧИСТВАТЕЛИ НА ВЪЗДУХА

Има много електрически средства за подпомагане на хората да се справят със замърсения въздух около тях. Техният принцип на действие е да всмукват въздух, да го филтрират от примеси, като прах, спори и вода, и да го върнат пречистен в атмосферата. Прекалено влажният или сух въздух може да причинява проблеми с дишането, така че устройството, наречено „обезвлажнител“, извлича влагата от въздух, който е прекалено влажен, а „овлажнителят“ обогатява прекалено сухия въздух.

Най-популярните средства сред натуропатите обаче са тези, които променят “йонизацията“ на въздуха. Йоните са електрически заредени частици в атмосферата. Положителните йони са изцеждащи, а отрицателните – зареждащи с енергия. Чистият, здрав въздух като този в планината или близо до водопади е силно зареден с отрицателни йони, за които се вярва, че имат благотворен ефект върху централната нервна система, метаболизма и много други аспекти на здравето.

В САЩ изследванията показват, че е възможно новородени с астма да се влияят изключително благоприятно от дишане на йонизиран въздух и Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) е одобрила използването на електрически йонизатори при лечението на алергии, сенна хрема и дихателни заболявания.

Как да прочистите организма си от отрови само за един ден!

Правете тези упражнения след работния ден, за да се чувствате добре!

Знаете ли как да почивате ефективно?

Упражнения за удължаване на шията

Ако почувствате, че ви обзема гняв – бройте бавно до 10!

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

1 коментар

  1. Гергана Костова says:

    Хора,блогъри и всички автори на статии тук моля Ви поправете си правописните грешки!

Добавете коментар