Внимание! Тези плодове предизвикват кариес

Имайте предвид, че сушените плодове, които експертите по хранене препоръчват горещо и са изключително полезни за организма, също предизвикват кариес

кариес

Сушените плодове също водят до кариес


Едва ли сте си дали сметка, че някои плодове предизвикват кариес.

Специалистите издават, че онези плодове, които съдържат по-голямо количество органични киселини, неизбежно водят до кариес.
Сладките неща, както и излишъкът на киселини в продуктите са еднакво опасни и неизбежно водят до увреждане на зъбите и повята на кариес.

Всъщност в това няма нищо изненадващо. Просто киселините разрушават емайла, след което идва ред на микроорганизмите, които проникват по-дълбоко в зъба.
Плодовете и зеленчуците съдържат достатъчно вредни за зъбите органични киселини и въглехидрати и затова трябва много да внимаваме какво приемаме. Най-добре е след всяко хранене да изплакваме зъбите си с вода за уста или поне с обикновена вода.

Плодовете, които предизвикват кариес, са ябълки, цитрусови плодове, нар, касис, боровинки. Към тази група могат да бъдат причислени и зеленчуците като целина, спанак, марули и магданоз.
Имайте предвид, че сушените плодове, които експертите по хранене препоръчват горещо и са изключително полезни за организма, също предизвикват кариес.

Съществуват разбира се и полезни зеленчуци като тиква, моркови, краставици, патладжани, зеле, тиквички и репички, които не вредят на зъбите.
Това съвсем не означава, че трябва да се откажете от плодовете и зеленчуците от първата група, а просто да изплаквате внимателно устата си след тяхната консумация, пише Блиц.
vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар