Знаете ли тези неподозирани причини за лошото състояние на косата?

Уж косата ви е в добра форма и издържа поне няколко дни без душ и без тежко стилизиране, а изневиделица се отпуска и се омазнява

коса

Причината може да е в шампоана или да се крие неочаквано другаде.

Не свързвате дискомфорта с шампоана, макар той да е виновникът за прилепналите кичури. Възможно е също да прекалявате с балсама. По-голямото количество продукт не е гаранция за по-добро действие.

Отново и отново стресът е виновен за много проблеми. За омазняването на косата също. Не директно, но напрежението оказва влияние на хормоналните нива, а това се отразява на кондицията на скалпа, който реагира бурно и си го изкарва на косата с омазняване.

Неподходящ шампоан много балсам също може да е причина за лошото състояние на косата.

Противно на логиката е, но не е изключено това да е причината за омазняването на косата. Колкото по-настоятелно искате да се отървете от него под душа, толкова повече стресирате скалпа, а той се опитва да компенсира загубите със свръхпроизводство на себум.

Кой би се отказал от привлекателно лъскава прическа. Онази, която закачливо танцува около раменете и флиртува с отражението на слънчевите лъчи. Уви, понякога продуктите за разкрасяване имат и странични ефекти. Сред тях и омазняването. Ако не може да се лишите от серума за блясък, поне го нанасяйте пестеливо и по-далеч от скалпа.

Ръцете са източник на омазняване, което не е добре да пренасяте в косата. Имайте предвид, че с всяко докосване, приглаждане или наместване на буклите косата става по-мръсна и неизбежно по-мазна.

Липса на витамин В също омазнява косата. Недостигът му в организма може да е причина за проблема. За да го преодолеете, хапвайте повече овесени ядки, бобови култури, месо.

Противозачатъчните влияят пряко на нивата на хормоните в организма. Нищо чудно именно на тях да се дължи омазняването в корените, което забелязвате отскоро, пише „За жената“. Консултирайте се със специалист и обсъдете евентуална смяна на медикамента.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар