8 неочаквани начина за използване на клечките за зъби

Клечките за зъби имат много повече възможности от това да правят усмивката ни по-красива.

1. Когато душът ви се е позапушил, накиснете го в малко оцет за през нощта, а сутринта с помощта на клечка за зъби изчистете дупчиците и изплакнете.

Клечката за зъби може да е полезна и за почистването на дистанционното – с нейна помощ много лесно

клечка за зъби

Бонус съвет: Оставете любовно съобщение с помощта на клечка за зъби

можете да отстраните налепите, насъбрани около копчетата.

2. Когато зашивате копче, можете да го подпрете на клечка за зъби и да шиете около нея – така лесно ще оформите т. нар. столче, за да може после копчето да се закопчава по-лесно.

3. По време на лакиране на ноктите много лесно се зацапват кожичките. За да се справите с това, предварително си вземете една клечка и веднага след зацапване, внимателно отстранете лака, още преди да е засъхнал.

4. Няма как да не сте чули за това, но все пак ще го кажем, защото си е много полезно: когато приготвяте тестено печиво, най-лесният начин да разберете дали е готово, е да прободете на две-три места с клечка за зъби – ако по нея има трохи, значи е готово, а ако излиза с тесто, трябва да върнете тавичката във фурната за още няколко минути. Но ето ви и още една хитринка – пак за проверка: ако не сте сигурни дали растението ви има нужда от поливане, боднете пръстта с една клечка – ако излезе влажна и с парченца пръст по нея, значи е достатъчно напоено.

5. Сигурно ви е омръзнало да се борите с четката си за коса – между отделните и шипчета все се натрупват косми. Най-лесно можете да ги отстраните, като минете по улейчетата между шипчетата с клечка за зъби.

6. Използването на безцветна лепенка – скоч, обикновено започва проблемно: предишния път сте оставили небрежно края да се залепи и сега се можете да го отлепите. За да не става така, лепвайте върху крайчето една клечка за зъби – така ще улесните използването на лепенката следващия път.

7. Когато напролет решите да поливате градината или да миете нещо по двора на вилата, ще извадите маркуча и изведнъж ще се окаже, че той… се е пробил! Случва се – не се паникьосвайте: малките дупки се запушват най-добре с клечка за зъби – от водата тя ще набъбне и ще запълни дупчицата плътно, пише „Журнал“.

8. Когато искате да задушите 2-3 картофа в микровълнова фурна, предварително им поставете по четири „крачета“ от клечки – така ще се нагряват равномерно.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар