Поиска да се разделим временно, не се бил наживял

8826ed2851de502ffb427dab0626d6bf
След осем години заедно ми каза, че не бил готов за връзка

Здравейте, аз този март станах вече на 25 години и доскоро бях напълно спокойна, че в живота ми всичко се нарежда нормално. С приятеля ми сме студенти предпоследна година, и двамата работим и живеем много добре. Парите ни стигат да си плащаме наема и да водим съвсем приятен живот, свързан с излизания по заведения почти всяка вечер, с пътувания… Заедно сме още от 18-годишни, когато още бяхме в гимназията. Мисля, че продължаваме да сме влюбени един в друг, сексуалният ни живот е съвсем приличен за хора, които са заедно вече близо осем години.
И затова беше огромен шокът, който изпитах, когато един ден преди около месец, той ми сервира, че мисли да се изнесе и да си наеме самостоятелна квартира. Не било раздяла, просто искал да прекара известно време сам. Напоследък бил започнал да се притеснява, че вече остарява, а не е видял нищо от живота.
Така, че всъщност не ме напускал, но искал просто малко да си отживее, преди да се впусне в сериозна връзка – сякаш тези осем години не са били сериозна връзка! И какво има предвид под това – „да си отживее“ – да ходи наред по жени, а след това аз да го приема обратно ли?
Не знам как да постъпя. Оттогава съм в депресия, качих 12 килограма. И се чудя един ден като се върне, а той ще се върне, знам, дали да го приема обратно?

Светла Н., София

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

2 коментара

  1. july says:

    Мило момиче- едно е ясно – този човек вече не желае да бъде с теб. И какво , ако е така – по-добре ли щеше да е , ако сте вече женени и той „хукне“ да си живее… ти си едва на 25 – млада, с предстоящи избори. Дай му свободата, така желана от него- и вземи своята в ръце. Дори ида си понапълняла с тези 12 килограма- какво пък, има мъже, които харесват и по-пухкавите…. Дай си време, срещай се с нови хора, започни нова връзка /защо не…/. Така ще разбереш какво всъщност ви е свързвало толкова време. Ти си влюбена, но дали е така, защото навикът също води до привързване и зависимост… от него. Не плачи и не страдай- отиди на екскурзия, на нови занимания и хобита се отдай – и знай, че ако това между вас е истинско, то той няма да ти изневери, дори и да сте разделени, но ако ти вече си му омръзнала, то той би изневерил, дори и да сте заедно. Ти избираш…и помни, когато една врата се затваря- друга се отваря… Бъди силна и обичай- но себе си…така ще се съхраниш и ще намериш отново любовта…

  2. Spastelina says:

    Подкрепям съвета на джули!

Добавете коментар