Това са съвети, които ще ви помогнат да се справите по-лесно с малките проблеми в живота!

Ако сифонът на мивката тече  или как да използваме оцета, как да не губим обиците си или да направим бързо меко маслото и още от съветите, които ви помагат в ежедневието.

 

Сифонът тече

Сифонът тече

Ако сифонът на мивката тече

Когато установите, че в шкафа под мивката „вали“ от сифона, най-вероятно уплътнителната гума е за смяна. Докато дойде помощник с ново уплътнение, можете спокойно да се справите сами. Отвийте долното капаче, почистете го, вземете едно, а още по-добре две найлонови пликчета от онези за опаковане на сандвичи. Сложете ги едно в друго и ги нанижете на тръбата. После завийте капачето. Така ще спасите положението за известно време.


Как да използваме оцета

  • Остатъците от лепило лесно могат да бъдат почистени, ако леко се напръскат с оцет и след няколко секунди се изтъркат с парцал.
  • Ако искате да отстраните неприятна миризма от помещение или шкаф, полейте парче стар хляб с оцет и го оставете да престои в чинийка за една нощ. На сутринта миризмата ще е изчезнала.
  • Можете да си забъркате универсално почистващо средство, като смесите 1/3 оцет и 2/3 вода и капнете към тях само няколко капки миещ препарат.
  • Направете си капан за винени мушици: налейте малко ябълков оцет в малка купичка, покрийте отгоре с парче прозрачно домакинско фолио и пробийте в него няколко малки дупчици.
  • Ако сте от хората, които по никакъв начин не успяват да научат котката си да не си точи ноктите в дамаската на дивана, напръскайте дивана с оцетен разтвор – тя няма да припари, защото котките не понасят миризмата на оцет.
  • Цветята във вазата могат да траят по-дълго, ако капнете във водата малко ябълков оцет.
  • Един от лесните начини да почистите добре стъклата на очилата е, като ги напръскате с оцет и изтъркате стъклената повърхност с мек парцал.

За да не губите обиците си

Има един много лесен начин да съхранявате чифтовете обици тип пиронче: за всеки чифт ви трябва по едно голямо копче. Промушете всяка обичка през едната дупчица на копчето и сложете предпазителчето от другата страна. Така двете обички винаги ще са на едно място.

Маслото става бързо меко

Когато ви е необходимо меко масло, достатъчно е да поставите бучката в чиния и да я покриете с гореща стъклена чаша – така маслото ще омекне за няколко минути.

Репичките са горчиви или люти

Понякога репичките за салатата се оказват не леко, а твърде горчиво-люти. За да премахнете този проблем, нарежете ги на филийки и ги сложете в дълбока чиния. Добавете малко сол и обилно полейте с лимонов сок. Разбъркайте и оставете нарязаните репички да престоят 10-ина минути.

Източник: Журнал за жената

Домакинската гъба можете да използвате и така!

Хитринки от кухнята на добрата домакиня

Използване на фризера, съвети за безопасно замразяване, срокове за замразяване и още безценни напътствия!

Това са техники за готвене, които пестят време

Ефективни съвети за приготвяне на някои плодове

За тези неща няма как сами да се сетите!

 

 

 

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар