Кои са въпросите, които ще улеснят общуването с детето?

Всекидневното и пълноценно общуване с детето е начин да създадете здрава връзка

дете общуване
Ако сутрин го водите на градина или училище и се виждате чак вечер, много е важно да споделите взаимно какво се е случило през това време с всеки от вас. Вашият разказ може да е кратък, колкото да усети детето, че му имате доверие.

После го попитайте как е минал денят му. Не се задоволявайте с отговор от една дума. Покажете, че ви интересува какво е правило, с кого е играло, случило ли се е нещо по-различно. Нека въпросите не звучат като разпит. И не бързайте да критикувате. Ако малкият ученик е получил слаба оценка, споделянето ще ви помогне да разберете къде е проблемът и заедно да го отстраните навреме.

Как се чувстваш – това е друг съществен въпрос, който може да бъде допълнен от „Какво те вълнува“ и „Нещо тревожи ли те“. Не подценявайте детските емоции. Ако научите вашия син или дъщеря в ранна възраст да ви ги споделя, ще имате тази привилегия и в по-зрелите години.

Имаш ли нужда от помощта ми?Този въпрос може да зададете, когато детето пише домашните си или когато прибира играчките си. Той ясно заявява, че нямате намерение да вършите неговите задължения, но с желание ще откликнете при трудности. Дори да сте заети с работа, оставете я за малко и обърнете внимание на това, което детето прави. С въпроса показвате две неща: увереност в способността му да се справи само и готовност да помогнете.

„Как са твоите приятели?“ е питане, което издава интерес и съпричастност към света на детето. Той ви дава възможност да следите какво се случва в обкръжението му. Когато кани приятели на гости, бъдете учтиви и не се натрапвайте, за да не го карате да се чувства притеснено във ваше присъствие.

Какво мислиш за тази песен, филм, постъпка, идея? От ранната възраст на детето задавайте този въпрос, пише „За жената“. Той помага много за развитие на говорните и комуникационни способности, за изграждане на самочувствие и увереност, за самостоятелно вземане на решения.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар