Кандидозата предпочита хората със слаб имунитет

Обикновено смятаме, че това заболяване се диагностицира от гинеколог

kandidoza
Но гъбичките на устната кухина не се срещат толкова рядко. Най-често от тях страдат децата до 3-годишна възраст, при които имунната система все още не е напълно формирана. От това заболяване страдат и възрастните хора, а също и тези със слаб имунитет. Причинител са гъбичките от рода Candida, които живеят в устната кухина и на здравите хора. При промяна на киселинно-алкалния баланс на устната кухина в полза на киселинността те започват активно да се размножават и провокират развитие на кандидоза.

Симптоми: Бели налепи по небцето, вътрешната страна на бузите, венците и езика, усещане за парене в устата, загуба на вкус.

Какво я провокира: Може да е едно от проявленията на заболявания на кръвта, стомашно-чревния тракт и туберкулоза. В рисковата група попадат хората, които са минали дълъг курс на лечение с антибиотици.

Лечение: Преди всичко се предписват противогъбични препарати, които се подбират, след като се вземат предвид съпътстващите заболявания (ако има такива). За локално лечение се препоръчва жабурене с алкален разтвор – например сода. Оздравяването се ускорява с коригиране на храненето. По време на лечението трябва да изключите от менюто си простите захари – излишъкът им в храната провокира размножаване на причинителя на заболяването.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Recent Posts

Добавете коментар