Програма за кардиотренинг – ето какво трябва да знаете!

Тренировката, наричана кардиотренинг, стимулира предимно сърдечната дейност и дишането. Може да изберете между бързото ходене, северното ходене, колоезденето, плуването, тениса, футбола… Но не преминавайте отвъд прага на задъхването. За да сте сигурни, че сте в пълна безопасност, следете дали

кардио

Поставете си осъществима цел, след като изберете определен спорт

можете да говорите по време на упражненията. Ако това ви е трудно, забавете ритъма.

За да останете мотивирани

Поставете си осъществима цел, след като изберете определен спорт. Не бъдете прекалено амбициозни по отношение на определени резултати. Заложете по-скоро на редовността и продължителността.

Бъдете практични – вместо да изберете плуването при положение, че басейнът е далече от дома или работата ви, ориентирайте се към бързото ходене, което е възможно навсякъде.

Планирайте спортните си занимания със същата сериозност, с която се отнасяте към служебните си задължения.

Запишете си дните и часовете, залепете ги на вратата на хладилника и ги спазвайте.

Не забравяйте, че…

…загряването е задължително. Подготовката за физическото усилие трае поне десет минути. През първите 3 минути правете въртеливи движения с глезените, коленете, ханша, раменете, лактите и китките. След това раздвижете бавно главата отдясно наляво и обратно. Следващите 7 минути са за упражнения с умерена натовареност, която трябва да се увеличава постепенно със затоплянето на тялото.

…трябва да намерите своя ритъм. Не забравяйте за прага на задъхването. Добър ритъм за вас е този, при който сърцето ви бие малко по-бързо, тялото ви се затопля и сте леко задъхани, но това не ви пречи да говорите.

…тялото има нужда от време. Не спирайте тренировката рязко, връщането към покоя трябва да е постепенно. Най-напред забавете ритъма в рамките на 5-7 минути, после започнете да се разтягате за около 3-5 минути, като отделяте по 20-30 секунди на всяка група мускули. Дишането трябва да става все по-бавно и дълбоко, пише „Здравен журнал“.

Програмата, която ви предлагаме, ще ви позволи да навлезете постепенно в тренировките. Важното е да си осигурите три сеанса седмично на разстояние поне 24 часа един от друг.

Първа седмица – 3 сеанса по 30 минути

Всеки сеанс се състои от:
Загряване – 10 минути
Същинска тренировка – 15 минути
Разтягане – 5 минути
Втора седмица – 3 сеанса по 40 минути
Всеки сеанс се състои от:
Загряване – 10 минути
Същинска тренировка – 20 минути
Разтягане – 10 минути
Трета седмица – 3 сеанса по 45 минути
Всеки сеанс се състои от:
Загряване – 10 минути
Същинска тренировка – 25 минути
Разтягане – 10 минути
Четвърта седмица – 3 сеанса по 60 минути
Всеки сеанс се състои от:
Загряване – 10 минути
Същинска тренировка – 40 минути
Разтягане – 10 минути.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар