Съвети за добрите родители на тригодишните деца

Някои деца проявяват промените в поведението си повече вкъщи, други – в детската градина, но инатът – най-вече на неутрален терен.

Тригодишните

Тригодишните

Например хлапето се тръшва в магазина и изпада в истерия. Настоява на своето, повтаря „Няма! Не искам!“ даже за неща, които са обичайни или дори любими във всекидневието му. Протестите са нормално явление в тази възраст, успокояват детските психолози. Но каква е задачата на родителите в този етап от развитието на рожбата им? Ясно и твърдо да определят границите за това какво може и какво не бива, по какви въпроси сте склонни да направите компромис и по какви няма да отстъпите ни крачка.

Бъдете наясно, че малчуганът ще проверява всеки ден каква е „трайността“ на думите ви, доколко сте твърди в условията, които сте поставили. Най-важното и основното във вашето „не“ трябва да е свързано с безопасността на детето – необходимо е категорично да забраните всичко, което може да навреди и/или нарани тригодишния малчуган, както и хората или предметите около него. По всички други въпроси може да правите „предоговаряне“. Много родители се притесняват да не разглезят детето, като му отстъпят от вече поставени ограничения. Напразно, стига да се спазва мярката и да се отчитат интересите на двете страни в равна степен, успокояват психолозите. Като спорите и разисквате различни ситуации, вие развивате умението на детето да защитава своето мнение и да води дискусии. Често се случва дори да се учудите, че тригодишното ви хлапе може да извади „вода от три кладенеца“, само и само да стане на неговото.


При всички разговори и спорове има още едно основно правило: не повишавайте тон и не позволявайте детето да ви крещи. Ако емоциите излязат извън контрол, спокойно кажете на тригодишния си „опонент“ да отиде в стаята си да се успокои, или пък вие напуснете „бойното поле“. Когато ситуацията прекипи, със сигурност ще намерите най-добрия вариант в полза на двете страни.

НЕ ОСТАВЯЙТЕ ДЕТЕ САМО В КОЛАТА, ЗАЩОТО:

  • Може да се оплете в предпазните колани, да се нарани в дръжката на вратата или да се прищипе на стъклото на прозорците.
  • Има опасност да получи топлинен удар в горещо време или обратно – преохлажда не на организма в затворената кола.
  • Детето може да подкара само автомобила в определени случаи.
  • Колата може да тръгне по нанадолнището сама, също при невнимание от ваша страна, когато сте я паркирали.
  • Риск да възникне пожар или да се наводни купето на колата.
  • При паркиране на забранено място „паяците“ може да преместят автомобила с малчугана.
  • В бързината крадци може да отмъкнат колата заедно с детето.

Ако сте в Англия, например, и полицай види само дете в колата, директно се отнема от родителите!

Зарадвайте децата с този десерт!

Как да направите разходката с децата интересна и незабравима?

Научете се да разбирате знаците, които получавате от децата!

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар