Как да си избера смартфон?

Ти лайф за Лекува

Преди да купите смартфон, е важно да решите за какво най-вече ще го ползвате

smartfon
Ако освен да водите разговори, ще гледате клипове, трябва да се насочите към едни модели, а ако ще го ползвате за бизнес – към съвсем други.

За да ви е удобен смарфонът, търсете модел, който приляга най-добре на дланта ви. Освен това от по-малкия екран има и друга полза – по-бавно се изтощава батерията. Малките дисплеи обаче отнемат част от удоволствието при игри и други забавления. Колкото по-голям е дисплеят, толкова по-приятно е да се гледа видео. Така че трябва изберете много внимателно размера, който най-добре отговаря на вашите нужди.

Определящ за размера е диагоналът на дисплея, който се измерва в инчове. Смартфоните с 4-инчови дисплеи (10,16 см) са по-евтини, но са удобни. Най-търсени са тези с 5-инчови дисплеи (12,7 см). Те също се държат сравнително лесно с една ръка и предлагат по-качествено изображение. Устройства с диагонал на екрана над 13 см повече приличат на малки таблети. Те са много добри за гледане на клипове или за провеждане на видео разговори, но пък са по-неудобни за работа с една ръка и са по-скъпи.

Вторият критерий при покупката на смартфон е правилният избор на операционна система. От нея в най-голяма степен зависи цената на смартфона. iOS, Android и Windows Phone са най-популярните мобилни платформи, като и трите си имат предимства и недостатъци.

iOS е операционна система на Apple Inc., която не предлага евтини устройства, обратно, нейният iPhone е сред най-скъпите на пазара. Моделите с Windows Phone са в много широк ценови диапазон. Системата действа подобно на Windows за персонални компютри и може да се окаже по-лесна за усвояване. Android-моделите са с най-ниските цени и голямо разнообразие. При тях са най-големи възможностите за персонализация на потребителския интрефейс, което ще рече, че може да направите телефона си уникален и точно по ваш вкус.

Третият критерий при избор на смартфон е видът на батерията – сменяема или не. От 2007 г. насам, когато iPhone беше представен за първи път, броят на моделите с несменяеми батерии се увеличава постоянно, пише „За жената“. Но според специалистите все пак е по-добре да изберете смартфон със сменяема батерия.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар