Кога мъжът има нужда от помощ?

Ако мъжът е помолил за помощ, значи има нужда от нея и е най-добре да му я дадете

мъжът Ако не е помоли, не си струва да предлагате помощта си, защото само ще го ядосате. За мъжете непоисканата, но натрапвана помощ от жена е показател за тяхната несъстоятелност. За тях е важно да се справят сами и разбират помощта като „Ти не можеш нищо“.

Мъж и жена отиват на гости. Той кара. Явно е, че са се изгубили. Мъжът се опитва да се справи с картата. Не казвайте: „Спри, ще сляза да попитам някого“. Ще го ядосате, той ще приеме това като недоверие към неговите способности.

Жени, запомнете – мъжете не питат, те знаят. Правилната реакция в тази ситуация е да си премълчите, най-много да докоснете ръката му и меко да кажете: „Не се притеснявай, ще се оправиш“. А след няколко минути, когато думите ви стигнат до съзнанието му, може да попитате как да помогнете да стане по-бързо. Тогава той ще си разреши да приеме помощта ви.

Жени, оставете на мъжете правото да взимат решения: и големите, и най-незначителните. С това правило са свързани и някои допълнителни особености. Мъжът не обичат, когато жената до него се изказва категорично и не го пита за неговото мнение. Мъдрата жена поне десет пъти на ден ще попита половинката си „А ти какво мислиш?“. Това е достатъчно той да е доволен и щастлив. Естествено, с мъжът не трябва да се спори. Ако не сте съгласни с него, може да го попитате защо мисли така и във връзка с какво е взел това решение. Но това не бива да звучи като риторичен въпрос с подтекст“ Как можа да ти дойде подобна глупост в главата“.

Никога не му показвайте грешките. Мъжете са много раними, стане ли дума за неправилно взети решения. Най-тежко им е, когато са сбъркали, а жената се е оказала права. Затова никога не напомняйте за грешката му и не изтъквайте своята правота. В тази ситуация всеки упрек на жената ще е равносилен на удар право в сърцето. Той и без това е достатъчно ядосан на себе си, няма нужда да му пилите на главата и вие.

В напрегнати и стресови ситуации мъжете искат да са сами. В такива случаи вие искате да си изговорите насъбраното, имате нужда от събеседник и си мислите, че при мъжете е същото. Да, ама е обратното и като вие се стараете да го разговорите, той става още по-затворен. Не иска нищо да го разсейва и отвлича от мислите му. Какво всъщност трябва да направите? Да бъдете наблизо, спокойни и внимателни, пише „Всичко за семейството“. А когато той поиска да поговори, просто да го изслушате. И запомнете – без коментари и поучения.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар