Странностите на кралските особи по света

Ти лайф за Лекува

Кралицата на Англия Елизабет I изгубва косата си след боледуване от шарка на 29-годишна възраст

елизабет Затова е принудена цял живот да носи перука. Това дава началото на модата на перуките в Европа, която се запазва няколко века.

Клеопатра проверява ефективността на отровите върху своите роби.

Жените с кралска кръв от харема на индийския крал Могол сменят тоалетите си по няколко пъти на ден и никога не обличат два пъти една и съща дреха.

Във вените на Луи XIV – краля-слънце, тече и еврейска кръв. Тя се дължи на родствената линия от дома Арагон в Испания. Когато двамата с кралица Мария-Тереза се събуждат сутрин и тя започва да пляска с ръце, това е знак, че през нощта кралят е изпълнил съпружеското си задължение – ощастливил е кралицата.

Беренгария – кралица на Англия и съпруга на Ричард Лъвското сърце, никога не е била в Англия. Голяма част от живота си тя прекарва в Италия, докато съпругът й е на кръстоносни походи.

Яхангир – индийски владетел от XVII в., има харема с 5000 жени и 1000 млади юноши. Освен това притежава 12 000 слона.

Кучето от порода пекинез се смята за свещено сред китайските владетели. В двора на манджурската императрица всички пекинези имат медицинска сестра, както и личен евнух за защита от другите кучета.

През 1743 г. в двореца Версай е поставен асансьор. Той се задвижва с ръчни лостове и механизми и се използва от Луи XV, за да достига от своите покои до стаите на мадам Де Шатору един етаж по-горе.

През XVI в. императорът на Индия Акбар често използва танцьорки като шахматни фигури, а градината си – като дъска. Той седи в мраморна кула и от трона си посочва хода, като гледа как прекрасните живи фигури танцуват от квадрат на квадрат…

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар