Козметичните продукти от природата

Не е необходимо да харчите луди пари за козметични продукти

Често пъти пилеем сериозни финансови средства за козметични продукти, без дори да осъзнаваме, че разполагаме с редица такива у дома.

Не е необходимо да харчите луди пари за козметични продукти

Не е необходимо да харчите луди пари за козметични продукти

Тоник за лице
Тоникът за лице може лесно да бъде заменен с обливане с топла и студена вода. Процедурата подобрява кръвообращението и помага за стягане на порите

Крем за крака
Можете да си спестите разходите за това мазило като го замените със зехтин.
Първо потопете краката си в нормално топла вода, след което изстържете мъртвата кожа с пемза и я намажете със зехтин. Накрая увийте краката си с найлон за 15-20 минути.

Маски за коса
Домашните маски за коса са много по-ефективни от тези, които купувате от магазина.
Достатъчно е просто да полеете косата си с отвара от орехова шума, от лайка, коприва, с бира или пък да си направите маска с хума.
Отварата, на която ще се спрете зависи от цвета на косата.

Основа за грим
Абстрахирайте се от това, което непрекъснато ви натрапват от рекламните клипове. Нито едно лице не се нуждае от основата за грим, която се рекламира така шумно. Достатъчно е просто да нанесете крем с леко хидратиращо действие, който ще овлажни лицето ви преди да се гримирате.
Точно това е и функцията на основата за грим.

Антицелулитни продукти
Козметичната индустрия трупа луди печалби с антицелулитните продукти. Всъщност който и да е продукт сам по себе си не е в състояние да ви отърве от този проблем, тъй като борбата с целулита е комплексна. За да се избавите от него е необходимо да се храните правилно, да спортувате и да наблегнете на масажите.
Много добре действа домашната скраб от утайка от кафе, пише ezine.bg.

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар