Стресът е по-опасен за децата, отколкото за възрастните

Ти лайф за Лекува

Стресът може да причини здравни щети на малки и на големи

деца При децата обаче стресът може да се появи и да остане незабелязан, което ще рече и нелекуван. Има ли начини, които биха ни помогнали да го разпознаем?

ЛОШО НАСТРОЕНИЕ

Колебанията в настроението на децата и тийнейджърите може да са свързани с хормонални изменения и това е нормално. Но депресивните настроения, които траят дни наред, са сигнал за опасност.

Решение: Станете приятел с детето си и изяснете какво се случва. Не му се карайте, не го ругайте и не го наказвайте – така само ще предизвикате още по-голям протест.

ЛИПСА НА АПЕТИТ

Отказът от храна може да е сигнал, че нещо безпокои детето. Освен това нежеланието му да седне на масата със семейството ще го накара да консумира повече вредни храни. Скорошно изследване показва, че децата, които се хранят Заедно с родителите си, са по-здрави и по-рядко страдат от наднормено тегло.

Решение: Не позволявайте малчуганът да пропуска прием на храна. Намерете начин семейните събирания около масата да му станат интересни – например чрез игри, разговори и т.н, пише списание „За жената“.

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар