Грозно е! Пуши и пие повече от мен

Ти лайф за Лекува

И аз реших да се изповядам. Болката ми е голяма и не знам как ще се справя сам. Става въпрос за една жена – Мария, с която се запознах преди година.

От няколко месеца тя дойде да живее при мен, защото разбрахме, че сме родени един за друг. Паснахме си почти във всичко. Освен това децата ни отдавна са поели по своя път, време беше и ние да помислим за себе си. Не мога да си кривя душата – Мария е добър човек, готви вкусно, добра домакиня е. Проблемът е, че пуши и пие повече от мен.

Вечер, като се върнем от работа, тя прави салата и нещо бързо за хапване, аз слагам бутилката на масата и се почва. Няма лошо според мен човек да си пийва всяка вечер, но докато аз изпия първата чашка, тя вече е глътнала и втората. С цигарите – същата работа. Аз пуша по 8-10 на ден, а тя гони двете кутии. На няколко пъти й казвам, че така не може да продължава. Даваме луди пари на вятъра, пък и за здравето не е добре. Хора на възраст сме вече – аз съм на 58, тя на 55. Мария обаче или се сърди и млъква, или вдига луд скандал, че парите били нейни и тя щяла сама да решава за какво да mariaги харчи. Аз пък мисля, че когато двама души живеят заедно, трябва да се съобразяват един с друг и парите им да са общи, иначе за какво са се събрали под един покрив?

А миналата седмица, за да ми натрие носа докрай, Мария взела, че си купила два стека цигари. Тогава вече търпението и доброто ми възпитание ме напуснаха и директно й казах, че ако продължава да харчи с тия широки пръсти, без да зачита мнението ми, няма да ни бъде заедно. Тя пак се намуси и започна да пали цигара от цигара.

Вдигнах ръце от нея и не знам как да я укротя. То бива-бива харчене, ама това нейното не знае граници. А аз много се страхувам, че ако утре останем без работа, пари и за хляб няма да имаме.

Та това е болката ми – хем ми е добре с тази жена, хем не мога да си представя бъдещето по този начин.

Милко

Мили читатели, пращайте ни вашите истории на e-mail po.krasivi@gmail.com

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

1 коментар

  1. Mario says:

    С такава жена си го закъсал,тя вече се е отдала на алкохола и цигарите.И ти много на зад в нейното съзнание.
    Искам да кажа , че за нея най важното в живота и са цигарите,алкохола,евентуално децата и .
    Ти си някъде в дъното на класацията.

Добавете коментар