„ВИП Брадър“ спасява брака на Влади Въргала?!

Владислав Карамфилов – Въргала има сериозни проблеми с алкохола не от вчера, а от цели 15 години. Наскоро актьорът използва ефира на „ВИП Брадър“, за да потвърди отдавна известната публична тайна, че е зависим от спиртните напитки.

Проблемите на Въргала обаче не са започнали около прословутото залагане на недвижимата му собственост срещу кредит, с който да заснеме филма си „Операция Шменти-капели“. Бившият кукувец се пропил още в средата на 90-те години, известно време след сватбата със съпругата си Силвия, категорични са от най-близкото му обкръжение.

В началото на последната десетилетка от миналия век Карамфилов срещнал Силвия от Шумен в бившата сладкарница „Прага“ срещу ВИТИЗ. По това време тя била все още ученичка в Художествената гимназия, него пък току-що го били приели в класа по актьорско майсторство на Стефан Данаилов. В продължение на месеци всеки vladi vargalaбожи ден Владислав пращал любовни есемеси на Силвия, а по веднъж в седмицата й купувал цветя. И така до 1994 г., когато русокосата шуменка приела официално да му стане съпруга.

„И после залитнах по алкохола, без да се усетя. В началото пиех, защото ми е кеф. После обаче почувствах, че не ми е кеф, ако не пия. А накрая не ми беше кеф и да се наливам, но бях безсилен да се спра. Една вечер стоях сам в тъмното, размишлявах си и си говорех сам на себе си: „Божичко, човече, виж се, ти пропадаш… Ти си се превърнал в алкохолик!“, признава Въргала.

Тогава за пръв път решил да сложи край на пиянските изцепки. Била 1998 година. Обаче изтраял като трезвеник само 3 години, пише в. „Уикенд“. Порочният му навик отново напомнил за себе си.

„Реших, че и аз съм човек като другите и няма лошо от време на време да си посръбвам. Само като седнех с компания и се почваше: „Влади, какво ще пийнеш?“. Нищо, казвах аз. А те продължаваха: „Е, айде, бе, само едно“.

„Едно, едно, ама не можах да устоя само на едно…“, откровен е Карамфилов. Започнал нов период от запои по цели нощи и дни. Макар да дава вид на човек, който умее да контролира емоциите си и да се справя с проблемите, Въргала бягал от тях с чашката и наздравиците. „Когато бях трезвен, ме беше страх от проблемите. Започнах да приемам алкохола като мой приятел, но в крайна сметка осъзнах, че се е превърнал в мой господар“, констатира Въргала.

Зависимостта на Въргала от алкохола придобила катастрофални за брака му размери около идеята му да продуцира филми и реализацията им. Заради лентата „12 и 10“, която така и не бе завършена, ипотекирал апартамента си в ДСК. Последвали ипотеки и на друго имущество заради снимките на „Шменти капели“. „И така лека-полека започнах да потъвам в борчове и заеми. Невинаги успявах да си плащам вноските навреме, но пък банкерите се отнасяха с разбиране. Добре, но в един момент всички пари започнаха да потъват в банките и нищо да не остава за изхранването на семейството ми. Прекрасно разбирах, че лично аз съм рискувал да ги оставя гладни на улицата, защото, ако утре ми вземат апартамента, едва ли някой зрител ще ми се притече на помощ“, разсъждава Карамфилов.

Започнали семейни скандали, а ако се вярна на клюката из театралните среди, последните месеци преди да влезе в Къщата, 20-годишното търпение на Силвия се е изчерпало и Въргала е нощувал из приятели и роднини. Сега единствената надежда на Влади да спаси брака си е „ВИП Брадър“. С хонорара, който ще получи от шоуто, продуцентът планира да погаси заемите си.

„Сега съм дал обет никога повече да не пия и да не пуша. Имам намерение да го изпълня, защото се страхувам, че има опасност да остарея сам, а не заедно със съпругата ми“, наплашен е от самотата и липсата на най-близкия си човек шоуменът. Много съмнително е обаче Карамфилов да излезе от шоуто трезвеник, тъй като в Къщата той вече на няколко пъти обърна чашките.

Магазин за красота и здраве

Recent Posts

Добавете коментар