Ягодите! Освен че са вкусни, са и много полезни!

Ти лайф за Лекува

Ягодите са най-богатите на антиоксиданти плодове!

Съдържат витамин С, фибри, калий и фолиева киселина. Яжте този здравословен плод, за да имате силна имунна система.

Сок от ягоди:

Измийте и изплакнете ягодите с хладка, течаща вода. Отстранете листата и стъблата. С помощта на сокоизстисквачка смелете добре ягодите, добавете съвсем малко захар (не е задължително) и пийте до насита с лед.

Този сок можете да изцедите през тензух и да запълните с него формичките си за лед. Такова ледено кубче, поставено в прясно мляко го прави изумително вкусно.

Ягодите са вкусни плодове, но се развалят бързо. Купувайте само толкова, колкото можете да изядете за деня. Но ако все пак ви се налага да ги запазите за няколко дни, следвайте този прост съвет!

Съхранете ги пресни за повече дни:

Поставете ягодите в стъклен буркан и го затворете добре с капачка.  Предотвратяването на достъпа на въздух ще забави процеса на разваляне.  Поставете буркана в хладилника, за да ги запазите. Не ги мийте и не ги чистете преди да ги поставите в буркана. Това се прави след като ги извадите преди да ги ядете.

Алергените

Много хора имат алергия към ягодите. Но това не е съвсем така. Защото алергията е всъщност към малките власинки, които са като мъхчета по повърхността им. За да избегнете алергична реакция, консумирайте ягодите след като сте ги наръсили със захар – може кристална, а може и пудра захар. При тази процедура мъхчетата падат от плода и можете спокойно да ги хапнете без опасност кожата ви да се изрине. Ако не искате да ядете захарта – измийте плода, важното е да се премахнат власинките.

Ето храните, с които ще сте здрава и по-красива!

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар