Фестивалът „Дома Арт“ 2014 ще се проведе от 29 май до 8 юни

Ти лайф за Лекува

Всички мероприятия в рамките на фестивала са със свободен вход. 

Всяко събитие се организира на различно място. Официалното откриване ще се състои на 29 май от 18.30 часа в Руския културно-информационен център, Мраморна зала (вход с покани). Коктейл и пърформънс „Живи скулптури” на Роман Ермаков и откриване на изложба на Роман Ермаков, Виктор Меламед, Дария Марчик и Саша Фролова. Цялата програма вижте тук.

Мисията на фондация „Дома Арт“ е да осъществява стойностни проекти, като увлича повече публика към културата, изкуството, градската архитектура и развитие, да провокира културен обмен и взаимодействие между местни и чуждестранни автори.

„С водка и сельодка, чебурашка или прашка, имаме удоволствието да открием втория в историята Дома Арт фест „Пулсът на Новата Русия” – пише в началото на сайта. Очакванията са фестивалът да намери и усети пулса на новата, модерната и младата Русия. А това е още един начин да прекарате свободното си време, потопени в друг свят.

Модул Изложби събира в себе си всички произведения на изкуството, които са предоставени за разглеждане през всички фестивални дни в изложбените пространства: Vivacom Art Hall, Руския културно-информационен център, Галерия „Мария Луиза 16“

Модул Събития включва всички събития от фестивала, които имат перформативен характер и се случват по веднъж. Това са пърформансите „Aquaaerobikа“, „Дружба в диалог“, „Живи скулптури“, „Елхичке, къде са ти иглите?“, 12-часовият музикален пърформанс „КАЦАЙ!“ и проекта Маша Ера. Можете да гледате и световната премиера на филма „Мъжът среща жената“ на номинирания с Оскар Дмитрий Геллер; да участвате в кулинарния уъркшоп; да слушате съвременна руска поезия и да танцувате с нас на NEW ELECTRONIC PARTY по повод откриването на фестивала.

Модул Образование е лекционен и практически курс. Дългосрочна цел на фондация Дома Арт е да развива модул Образование до самостоятелно звено и да го превърне в алтернативна форма на образование за изкуства и култура. Тази година тук ще вземат участие гост-артистите на Дома 2014, които освен практици, са и професионални лектори и тютори в различни курсове в сферата на изкуствата и културата в образователни институти в Русия и по света.

Модул Кино обособява всички кино прожекции от фестивала Дома 2014. Модулът включва 2 класически („Проверка по пътищата“ и „Бялото слънце на пустинята“) и 2 съвременни руски филма („Как прекарах това лято“ и „Изгнание“). Всички тези филми можете да гледате с вход свободен в кино залата на Руския културно-информационен център. Специални благодарности на Александър Стайков и проф. Ингеборг Братоева.

Модул Детска програма е двудневна програма, посветена на най-малките. Тя включва специална работилница за хартиени маски и костюми, водена от руския автор Роман Ермаков, работилница за анимация – от аниматора Радост Нейкова, както и рисуване на матрьошки, различни настолни и други игри. Програма с детски руски анимационни филми също ще се предложи на посетителите, сред които, любимия на поколения анимационен шедьовър, „Ежко в мъглата“, както и класически пластилинови анимации.

 

Ако имате много свободно време отидете на фестивал, мач или концерт

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар