Смартфон общува с призраци

Ти лайф за Лекува

Ловци на привидения от щата Индиана твърдят, че са успели да създадат приложение, което позволява да общуват с призраци посредством iPhone

смартфон

Увлечението по паранормални явления обединило Роджър Пингълтън и Джил Бейтс. Двамата винаги се стараят да посещават места, където са забелязвани странни събития, свидетелстващи за присъствието на същества от отвъдния свят.

Обикновено свидетелите на появата на призраци или полтъргайст изпитват панически страх, но Пингълтън и Бейтс не са сред тях -американците се опитват да разберат посланията на духовете. Стремежът им към общуване с привидения станал причина да създадат приложение, наречено „Кутийка с истории за призраци“ (Spirit Story Box). Същността на изобретението е в това, че приложението за i Phone улавя случайни електрически смущения и ги трансформира в думи от програмиран речник. Така смартфонът разшифрова посланието на призрака.

Ловците на привидения се надяват разработката им да позволи на хората да преодолеят страха си пред духове и да могат да разговарят с тях. Дори се надяват да си общуват с духовете, обитаващи Ричмъндския музей, с помощта на Spirit Story Box.

75-годишният историк Ванда Лу Уилис, занимаващ се с изследването на паранормални явления, вярва, че „електронните устройства помагат в общуването с духове“.

„Смята се, че когато умираме, преминаваме в друго измерение и душата ни се превръща в нещо като електрически ток. Затова нищо чудно електричеството да привлича духовете. То присъства и в телата ни. За да осъществим връзка с привиденията, трябва само да отворим разума си“, разсъждава Уилис.

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар