Използвайте всички възможни отстъпки за пазаруване на хранителни продукти

Ти лайф за Лекува

  • Събирайте купони и ваучери

За съжаление купоните за отстъпки и ваучерите все още не са популярни у нас, но все пак се намират. Можете да ги от­криете в списания, вестници, брошури или в самите магазини.

Бъдете разумни Никога не купу­вайте продукт, без значение колко изку­шаваща е офертата, ако няма да го полз­вате със сигурност. Предложения от ти­па „купете две на цената на едно“ са страхотни, но само за стоки, които упо­требявате често и са с дълъг срок на год­ност. Подобни оферти не са така добри за нетрайните продукти.

 

Сделките с тях обикновено не са толкова изгодни, за да повлияят на избора ви, но ако така или иначе паза­рувате в някой конкретен магазин, все пак се възползвайте от картата за лоял­ни клиенти и предложенията, свързани с нея.

Следете дисплея на касата Сигур­но си мислите, че съвременните систе­ми не правят грешки. Но според някои проучвания в около 5% от транзакциите на касата се появява разминаване от це­ната на етикета и сканираната сума. За­това прегледайте сметката и ако забеле­жите грешка, сигнализирайте.

 

  • Местни пазари

Там стоките често са по-евтини от същите продукти в хипер­маркетите.

Засадете подправки, не зеленчу­ци Пресните подправки, продавани в магазините, са изключително скъпи, без значение в кой сезон ги купувате. Мо­жете да си спестите цяло състояние, ако сами си отглеждате босилек, риган, мащерка, мента и розмарин. Ползата обаче няма да е същата, ако решите да отглеждате зеленчуци. В седмицата, ко­гато тиквичките станат готови, те ще се появят и на местния пазар – на сергията или в хипермаркета, където ще ги продават с огромна отстъпка.

 

  • Съобразявайте се със сезоните

Не прибягвайте до готови ястия и други „удобни“ блюда. Ако сами приготвяте храната си, ще бъде по-евтино и ще от­нема по-малко време, отколкото пред­полагате. В книжарниците има огромен избор от готварски книги с рецепти за бързи ястия, така че лесно можете да се подготвите с необходимата информа­ция. Опитайте да използвате сезонни съставки – ще струват по-евтино, ще са по-пресни и с по-свеж вкус.

 

  • Проявете въображение

Ще се из­умите какви вкусни ястия можете да приготвите с асортимента от останали от предишно хранене продукти. Поро­вете в интернет за повече вдъхновение.

Забравете лоялността Ако година след година се придържате към същия доставчик на телефонни, интернет услу­ги и цифрова телевизия, със сигурност плащате повече, отколкото си заслужа­ва. Бъдете готови да сменяте доставчика редовно, за да се радвате на най-изгод­ните сделки. След като откриете най- добрата сделка, винаги си струва да се обадите на настоящия доставчик и да го уведомите, че се местите към конкурен­цията: може да ви предложат по-добра оферта, за да ви задържат като клиент.

 

Как да онагледим калориите в менюто?

 

 

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар